Maltese Terrier Özellikleri

Özellikle küçük ırklar içinde uzun köpeklerin düzenli tüy bakımları ve kullanılacak vitaminler ile hem dökümün önüne geçilir hem de daha sağlıklı bir hayat sürmesi bölünmesi. Malta köpeği yani maltese terrier türü de uzun saçlı sayılan köpek ırkları içindedir.

Köpek ırkları içinde sakin kötü huylu ve oyun oynayan üye bir köpek olarak bilinen malta köpeğinin en belirgin özelliği çok fazla büyümesi ve genel olarak küçük ırk bir köpek olarak kalmasıdır. Malta köpeğinin özellikleri fiziksel özellikleri ve karakter özellikleri olarak daha detaylı inceleyelim;

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
Malta terrieri olarak da bilinen malta köpeği uzun ömürlü bir köpek türüdür. Narin bir vücut yapısına sahiptirler. Terrierler arasında çok fazla sayıda çalıştırılan bir ırk olarak bilinirler. İpeksi, parlak ve bol miktarda beyaz tüyleri bulunur.

KARAKTER ÖZELLİKLERİ
Sakin yapılı, sevecen ve sevgi dolu bir köpektir. Yavruluk zamanları biraz hareketli geçse de özellikle büyümüş ve kısırlaştıktan sonra daha sakin bir yapıya bürünürler. Sahiplerine çok sadıktırlar. Burada unutmamak gereken en önemli detay köpeğin karakterinin sahibinin oluşmasıdır. Eğer ona sevgi dolu ve sıcak davranırsanız köpeğiniz de size o şekilde karşılık verecektir.