Yorkshire Terriers Özellikleri

Boyutlarının çok da farkında olmayan Yorkshire Terrierler cesur, enerjik ve macerayı seven bir ırktır. İnatçı Yorkshire Terrierler'e rastlansa da genellikle kolay eğitilirler. Sahibine bağlı ve koruyucudur. Soğuktan çabuk etkilenen Yorkshire Terrierler ev ortamında ideal bir köpektir.

Yorkshire Terrier köpek ırkı, geçmiş zamanlardan bu yana her zaman popüler ve sevilen köpek çeşitleri arasında yer alır. Yorkshire Terrier ırkının tarihinin yakın dönemlere dayandığı düşünür. Hatta bu köpek ırkının geçmişi 1800 yılların son dönemleri denebilecek kadar yakın zamandadır. Bu ırkın Kuzey İngiltere bölgesinde çalışan işçiler tarafından geliştirildiği düşünülür. Irkın geliştirilmesindeki amacın ise madenlerde bulunan sıçanlar başta olmak üzere çiftliğin çevresinde de görülen porsukların ve tilkilerin avlanmasıdır.

Yorkshire Terrier ırkını geliştirdiği düşünülen işçiler, bu süreçte kullandıkları köpeklere dair herhangi bir kayıt tutmadıklarından dolayı bu türün kökeni ne yazık ki muammadır. Tahmini olarak Yorkshire bölgesinde yer alan yün atölyelerinde çalışma amacıyla gelen İskoçyalıların yanlarında Skye ve Clydesdale dahil olmak üzere farklı terrierleri ile beraber getirdikleri düşünülür. Bu köpekler, uzun tüylere sahip olan Leeds Terrieri gibi bölgesel tip köpekler ile çiftleştirilmiştir. Malta Terrieri, siyah ya da ten rengi Manchester ve Dandie Dinmont Terrierlerinin bu kanlara katkıda bulundukları dahi düşünülür. İlk etapta bugünkü görüntüsünden daha büyük yapıda bir tür olan Yorkshire Terrier, seçici üretim teknikleri ile günümüzde boyutlara düşürülmüştür.